Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Έως την Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 12:00 πμ, θα παραμείνει σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδόματος  παιδιού σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ. Μετά τη λήξη της προθεσμία η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα απενεργοποιηθεί ενώ η πλατφόρμα θα είναι ξανα σε λειτουργία μετά την πληρωμή της 1ης δόσης για το 2019.


Ποιοι θα πληρωθούν 
Σε ότι αφορά την πληρωμή των δικαιούχων, σε όσους κατά την υποβολή και οριστικοποίηση της αίτησης Α21 εμφανίσθηκε η ένδειξη «Υποβληθείσα» αυτό σημαίνει ότι η αίτηση τους έχει εγκριθεί. Στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ελλιπή στοιχεία και εμφανίσθηκε η ένδειξη «Επισημάνσεις» οι δικαιούχοι πρέπει να επισυνάψουν στην αίτηση τα στοιχεία που αυτόματα το σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ζήτησε, όπως οι βεβαιώσεις σπουδών φοίτησης για τέκνα σπουδαστές, ή η επικαιροποίηση ΑΜΚΑ που δεν εμφανίζονταν στο σύστημα κλπ Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που εμφανίσθηκε κατά την υποβολή της αίτησης Α21 η ένδειξη «Επισημάνσεις» ο δικαιούχος δεν θα πληρωθεί μέχρις να οριστικοποιηθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτήθηκαν.
Το ίδιο και για τα ανήλικα εξαρτώμενα τέκνα των οποίων η επιμέλεια ασκείται με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ή με προσωρινή διαταγή μονομελούς Πρωτοδικείου. Αν κατά την οριστικοποίηση της δήλωσης Α21 δεν εμφανίσθηκαν «Επισημάνσεις» από το σύστημα στην αίτηση και αναγράφονταν τα μηνιαία καταβαλλόμενα ποσά, τότε η δήλωση λογίζεται υποβληθείσα και έχει εγκριθεί.
Αναλυτικά οι δόσεις και τα Ποσά 
Η πρώτη δόση για το 2019 θα δοθεί στις 28 Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 5 που θα καταβληθούν ως εξής: 
Δόση Β’: Τέλη Μαΐου
Δόση Γ’: Τέλη Ιουλίου
Δέση Δ’: Τέλη Σεπτεμβρίου
Δόση Ε’: Τέλη Νοεμβρίου
Δόση Στ’: Τέλη Δεκεμβρίου

Τέλος προθεσμίας για το Επίδομα Παιδιού Δείτε πότε κλείνει η πλατφόρμα

Επίδομα παιδιού – πρώτη κατηγορία – πληρωμή εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον εκατό σαράντα (140) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Επίδομα παιδιού – δεύτερη κατηγορία είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον πενήντα έξι (56) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Επίδομα παιδιού – τρίτη κατηγορία σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον ογδόντα τέσσερα (84) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Φθιώτιδος

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Φθιώτιδος

Αναγνώστες

Αρχείο Δημοσιεύσεων

Από το Blogger.

Δημοφιλέστερες δημοσιεύσεις