Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Μεταξύ 21 Ιουλίου και πριν το τέλος του μήνα θα πληρωθούν τα Οικογενειακά Επιδόματα του ΟΓΑ για το Β’ Τρίμηνο 2017 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που θα υποβάλλουν αίτηση Α21 μέχρι και 30-06-2017 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Μαζί με την Β δόση θα καταβληθεί και η υπόλοιπη μισή της Α δόσης 2017 σε όσους δεν δόθηκε στις 11 Απριλίου 2017. (Σε ότι αφορά τις ημερομηνίες καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων γνωστοποιούμε την εγκύκλιο 5/2016 παρ. στ. άρθρο 1)
Ποιοι θα πληρωθούν
Εφόσον οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 εντός της προθεσμίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ η οποία έχει προσδιοριστεί έως 30 Ιουνίου 2017 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα θα πρέπει αρχικά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr) στην ενότητα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ «Υπηρεσίες προς το Κοινό», πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» ώστε να ενημερωθούν για το λόγο μη καταβολής των επιδομάτων.
Ακολούθως θα πρέπει να προσκομίσουν στην Δ/νση Κλάδου επιδομάτων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου η υπηρεσία να ελέγξει και να οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους.
Σε ότι αφορά τους δικαιούχους που δεν θα πληρωθούν τη β δόση επισημαίνουμε ότι δεν χάνουν τα χρήματα τους και η πληρωμή τους θα γίνει κατά την καταβολή της Γ δόσης.
Όσοι δικαιούχοι έχουν ενήλικα τέκνα τα οποία σπουδάζουν σε (Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά) θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν βεβαίωση σπουδών στον ΟΓΑ προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο έλεγχος της αίτησης τους και να πληρωθούν τη Β δόση
Για ενήλικα τέκνα που σπουδάζουν σε (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) εφόσον έχει κατατεθεί βεβαίωση σπουδών δεν χρειάζεται να προσκομιστεί εκ νέου διότι η διάρκεια ισχύς της λήγει κατά την ολοκλήρωση της φοίτησης.

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Φθιώτιδος

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Φθιώτιδος

Αναγνώστες

Αρχείο Δημοσιεύσεων

Από το Blogger.

Δημοφιλέστερες δημοσιεύσεις